Кошик
156 відгуків
+380
50
409-88-89
+380
57
766-39-13
+380
96
866-73-70
ООО "УкрАналитика"
Кошик

Апарат Сокслета для визначення жиру

Екстрактор Сокслет

Метод екстракції, запропонований в кінці XIX століття німецьким хіміком Сокслетом, застосовується і донині в лабораторіях для визначення процентного вмісту в пробах і зразках. Ця методика підходить для аналізів продуктів харчування, комбінованих кормів для тварин, харчових добавок – всієї продукції, в яку додають жир в тому чи іншому співвідношенні для підвищення калорійності. Часто заявлені виробником корму або продуктів харчування показники відрізняються від реальних. Установка визначення жиру за Сокслету дає можливість визначити точний зміст ліпідів і або підтвердити інформацію виробника, або спростувати її.

 

Характеристики апаратів Сокслета

Представлене в каталозі обладнання складається з 2-4-6 платформ нагріву, холодильників, встановлюваних на штативи, екстракторів, адаптерів для прийомних колб. Вони функціонують під управлінням мікропроцесорів, які обумовлюють точна підтримка заданої потужності. Додаткову безпеку забезпечує візуальна і звукова сигналізація кількості охолоджуючої рідини. Для подачі холодної води використовуються спеціальні клапани, що звільняють персонал від постійного спостереження за процесом охолодження.

Поставляється замовникам обладнання виробництва української компанії Plurima Lab Technologies характеризується строгою відповідністю стандартам якості і надійності. На встановлення поширюється офіційна гарантія, що надається виробником. Апарати підлягають післягарантійному обслуговуванню. Прилади легко налаштовуються і завдяки точно підтримуваної потужності зменшують час проведення аналізів, підвищуючи їх ефективність. Зазначимо, що установки реалізуються за конкурентоспроможною ціною.

 

Особливості методу Сокслета

Методика экстракции по Сокслету активно применяется с 1879 года и остается одним из самых простых и доступных способов определения количества жира. Метод основан на способности растворителя извлекать жир из исследуемой пробы.

Анализ состоит из двух основных стадий:

  • экстракция липидов
  • выпаривание испарителя и определение массы жира

Исследование по методу Сокслета обычно занимает от 3 до 12 часов. Высокая степень автоматизации современного оборудования существенно уменьшает необходимость вмешательства лаборанта в процесс экстракции. Полученные результаты характеризуются высокой точностью.