Кошик
156 відгуків
+380
50
409-88-89
+380
57
766-39-13
+380
96
866-73-70
ООО "УкрАналитика"
Кошик

Лабораторні пурки

Лабораторна пурка

– це спеціалізований пристрій, зважують кількість зерна (зернового хліба), взятого в певному обсязі.

Використовується для визначення «натури» зерна. В основі лежить метод вимірювання точної ваги зерна, що міститься в 1 літрі.

Основне застосування пурки – лабораторії приймальних і переробних підприємств хлібної торгівлі. Вироблені на території України пурки, в основному, мають однакову будову і відрізняються точністю і матеріалом виконання. Спільно з лабораторної пуркой використовуються ваги лабораторні 3-го або 4-го класу точності.

Конструкційно пурка складається з :

  • пенала (підстава для складання пурки для роботи);
  • мірного циліндра (циліндр, що має отвір на дні);
  • наповнювача (циліндр з проточками на торцях);
  • циліндр насипання;
  • падаючий вантаж;
  • ніж.

Основна умова – лабораторна пурка повинна забезпечувати рівномірне заповнення циліндра об'ємом 1л.

У світовій практиці застосовуються метричні і неметрические пурки, такі як пурка Шоппера, «гамбурзька» пурка. На території України застосовуються одно - і двадцатілітровие пурки.